fbpx

Knjiga CAPTAIN LION AND STORMY ACCORDION je izšla leta 2019 kot dvojezično delo v slovenščini in italijanščini, zdaj pa se predstavi še kot e-notna knjiga (ali notna e-knjiga) v angleščini. 


Pustolovska zgodba o Kapitanu Levu – pravem morskem volku, ki vsak večer na svoji ladji Čarobni gumb igra na harmoniko, pripetljaji mornarjev in neustrašnih piratk, ki jim hočejo ukrasti največji zaklad-harmoniko se prepleta z ličnimi ilustracijami in notami 24 skladb za harmoniko solo. Pisane so z mislijo na gumbno harmoniko z melodijskimi basi, lahko pa se igrajo tudi na klavirskih harmonikah s tretjim manualom (M III). Ena skladba v zbirki je duo harmonika-violina, saj sta se Papiga Čo in Mačkon Maslačkon srečala na otoku.

Otroku, malemu harmonikarju, so domišljijske in doživete izvedbe na dlani, saj vsaka skladba ima svojo posebno zgodbo, ki se bere kot nadaljevanka v enem dihu. Skladbe sledijo zgodbi po karakterju in obratno, zgodba opiše skladbe. Niso postavljene kot »šola za harmoniko« in si ne sledijo od lažjih k težjim. Namenjene so mladim izvajalcem od 2.-8.r. glasbenih šol. V zgodbi so označene povezave do not, ki so v 2. delu e-knjige.

Ali bo Neustrašna strašna piratska kapitanka Erin s svojimi piratkami napadla Kapitana Leva, pravega morskega volka in njegove mornarje? Izvedeli boste v e-notni knjigi za harmoniko CAPTAIN LION AND STORMY ACCORDION.

Izposodite si knjigo v BIBLOSU preden jo kupite!